Ben jij die uitvaarder die staat voor de allerbeste service, afgestemd op de familie en doe je alles wat nodig is voor het mooiste afscheid? Dan weet jij dat een perfect geregelde uitvaart en alles wat daar bij hoort HET verschil maakt bij het nemen van afscheid van een dierbare. Je staat 24/7 klaar om jouw klanten bij dit moment in hun leven te ondersteunen. Maar kun jij ook iets doen voor de kinderen die betrokken zijn bij een afscheid? Wat heb jij deze kwetsbare groep te bieden? Weet jij wat het verschil maakt voor een kind om met minder kans op een trauma deze periode door te komen? De dood is voor veel mensen nog een lastig onderwerp. Wanneer kinderen niet op de juiste manier betrokken en begeleid worden, kan de schade groot zijn.

Herken je dit?

  • Je ontmoet regelmatig volwassenen die het lastig vinden hoe en vanaf welke leeftijd ze kinderen betrekken bij de uitvaart.
  • Je wilt er iets aan doen dat volwassenen kinderen een verkeerd beeld voorhouden van wat de dood inhoudt
  • Je ziet ouders worstelen met hun eigen verdriet, terwijl ze er ook voor hun kind willen zijn
  • Je hebt de overtuiging dat als kinderen op de juiste manier betrokken worden bij de uitvaart, zij op een natuurlijke en niet-traumatische manier kennismaken met de dood (waardoor de kans op rouwcomplicaties afneemt).
  • Je baalt ervan dat andere ondernemers die je kent, stellen dat ze een persoonlijke aanpak hebben, maar dat jij dat niet terugziet? Je wilt werken vanuit passie en enthousiasme en écht van toegevoegde waarde zijn in de dagen rondom het afscheid.

Houden dit soort zaken jou als uitvaartondernemer bezig? Ben jij toe aan écht anders zijn, in plaats van meer van hetzelfde bieden? Wat ga jij doen om dat voor elkaar te boksen?

Hoe zou het zijn….

Als jij de kennis en middelen in huis hebt om kinderen voor te bereiden op het afscheid.
Als jij hen in hun taal en op hun niveau kunt begeleiden.

Wanneer je bij kunt dragen aan een gezonde rouwverwerking en de kans op trauma kunt minimaliseren.

Wat voor gevoel zou het je geven als je dit voor de ouders van het kind kunt doen?